fbpx

Herstart lessen in de gebouwen

Vanaf 2 juni mogen onze deuren weer open en kunnen we de lessen hervatten op onze locaties. Geweldig nieuws, want we hebben de aanwezigheid van onze cursisten, leerlingen en docenten erg gemist. We verheugen ons op de muziek die uit de lokalen klinkt, de ritmische geluiden van voeten op de dansvloer, het gelach vanuit de studio’s, het hakken in beelden… kortom de hele kunstzinnige bedrijvigheid.

Maatregelen

Vanaf het begin van de corona-crisis heeft het KunstenHuis de richtlijnen van het RIVM en het kabinet gevolgd. Ook nu nemen we alle noodzakelijke maatregelen om ervoor te zorgen dat de lessen worden gegeven op een veilige manier, waarbij ieders gezondheid wordt gewaarborgd. De hieruit voortvloeiende protocollen per leslocatie vind je hier. We blijven de richtlijnen van het RIVM volgen, alsmede die van de brancheorganisatie voor cultuureducatie. We staan in nauw contact met de gemeenten en de veiligheidsregio Utrecht.

Helaas zijn er momenteel nog restricties voor bepaalde lesvormen en lesgroepen. Deze gelden o.a. voor zang en blaasinstrumenten. Ook voor danslessen gelden andere regels. Meer informatie hierover is op te vragen bij de verschillende afdelingen. 

Kunst in Huis

Sinds de afkondiging van de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus, is bij het KunstenHuis een groot aantal lessen digitaal doorgegaan. Een geweldige prestatie van docenten én cursisten/leerlingen! Ook maakten we leuke lesvideo’s en filmpjes, vanuit alle afdelingen, die je terug kunt kijken op het KunstenHuis YouTube-kanaal. Veel plezier!