fbpx
Uncategorized

Maak kennis met: Annerieke Kaldeway

By 11 mei 2020 No Comments
Annerieke is al meer dan 20 jaar docent harp bij de muziekschool in Zeist en De Bilt. “Voor mij was de harp liefde op het eerste gezicht, en nog steeds houd ik veel van het instrument. Vanwege de klank natuurlijk, maar ook omdat er niets tussen mij en de snaren zit: je hebt heel direct contact met je instrument. Lesgeven doe ik omdat ik graag anderen muziek wil laten maken, ze wil laten horen en voelen hoe je met muziek contact kunt maken en je kunt uiten. Het is prachtig om dat in je leerlingen terug te horen.”
 
Wat vind je belangrijk aan talentontwikkeling?
“Het belangrijkste is de wens en de motivatie van de leerling. Ik vraag dan ook altijd: wat wil jij met je talent doen? Wil een leerling voor zijn of haar eigen plezier thuis Keltische liedjes spelen, dan is dat prima en zoek ik muziek die daarbij past. Maar als een leerling graag wil optreden en een mooie prestatie wil neerzetten, of mee wil doen aan een concours, dan gaan we ook daar in de les mee aan de slag. In beide gevallen draait het om het maken van muziek en het vertellen van een muzikaal verhaal. Hoe zorg je dat datgene wat je laat horen interessant is, of een mooie sfeer heeft, of je publiek raakt, en hoe zet je je techniek en muzikaliteit daarbij in?”
 
Heb je nog een leuke tip voor ons?
Een muzikale tip: Op 9 en 10 mei 2020 zou in TivoliVredenburg het tweejaarlijkse Dutch Harpfestival plaatsvinden, met als artistiek leider Remy van Kesteren. Harpisten van over de hele wereld komen daar spelen en je hoort allerlei verschillende muziekgenres langskomen. Heel inspirerend en absoluut een aanrader voor iedereen die wil weten wat er op een harp mogelijk is, of die gewoon wil genieten van heel veel mooie muziek.
Verder lezen:
We hopen van harte dat het festival komend jaar weer kan plaatsvinden!
Lees hier over cursist Lisa Kurstjens die in de prijzen viel op het Rosa Spier Harp Concours.
Schrijf je nu in voor een vrijblijvende kennismakingsles.
Kijk hier voor meer informatie over het KunstenHuis docenten team.