[Update 17-02-2021] Deze voorstelling gaat helaas niet door, Momenteel wordt gekeken naar een nieuwe datum.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaarthouders ontvangen per email bericht over deze wijziging.


Vanwege de door de overheid en RIVM afgekondigde maatregelen t.a.v. het coronavirus is deze voorstelling van vrijdag 20 maart (later 29 mei 2020) verplaatst naar vrijdag 5 maart 2020.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaarthouders ontvangen per email bericht over deze wijziging.


In Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven.

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven – genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot – spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

In Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij, wekt Julika de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

vrijdag 5 maart
20:00

Theater Het Lichtruim

Bestel kaarten