Daag leerlingen uit creatief te zijn

De kunst van samen kunst maken

Het KunstExpress Maatjesproject biedt kinderen een schooljaar lang een maatje dat met hen op onderzoek uitgaat in de kunstwereld. Samen kunst maken, samen een kunstenaar bezoeken, kunst bekijken in een museum of voorstellingen bezoeken. Maar ook, naar elkaar luisteren, plezier maken en waar nodig hulp krijgen bij problemen.

Naast dat het project kunsteducatief is, worden er op zijn tijd ook andere activiteiten ondernomen, zoals tijdens een winterfeest in februari en een sportmiddag in april en eindigen we het seizoen met een feestelijke eindmanifestatie.

Durf creatief te zijn

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Meedoen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Exposeren

Ter afsluiting van een jaar vol leuke en leerzame activiteiten vindt de eindmanifestatie plaats.

Mogelijk gemaakt door

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Eindmanifestatie

Meedoen aan KunstExpress?

Ter afsluiting van een jaar vol leuke en leerzame activiteiten vindt de eindmanifestatie plaats. Tijdens deze dag kun je de werken van de kinderen die deelnemen komen bewonderen in de galerie van het KunstenHuis. Ook kun je kijken naar de voorstelling. Alles bedacht en gemaakt door de kinderen!

Wil jij ook meedoen? Ben je tussen de 9 en 13 jaar en hebben je ouders geen geld voor een kunst- of muzieklessen? Schrijf je dan in via je juf of meester of de intern begeleider van school. Meer info nodig? Weten ze bij jouw school niet hoe het werkt? Stuur een mailtje met je naam, leeftijd, naam van je school en van je juf of meester naar kunstexpress@kunstenhuis.nl en we nemen contact met hen op.

Uw hulp is welkom

Maatje worden?

Voor dit project zijn wij nog op zoek naar Maatjes, Vrijwilligers én Sponsoren! Wij zijn vooral hard op zoek naar bedrijven die de koppels willen steunen. In ruil voor een op maat gemaakt kunstwerk voor uw bedrijf kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Ook kleine bijdragen zijn welkom! Niet alleen donaties maar ook knutselmateriaal, oud hout, gereedschap of workshops.
Meer weten? Stuur een mail naar kunstexpress@kunstenhuis.nl

Ben je een 1e of 2e jaar student en zoek je een stage of wil je graag nuttig en dankbaar vrijwilligerswerk doen? Wordt dan maatje bij KunstExpress!