Basiscursus website maken in Wordpress

Cursussen Beeldend kortecursus media
Cursus: Basiscursus website maken in Wordpress
Lesdag: Vrijdag
Aantal lessen: 6
Locatie: Zeist, Egeling
Startdatum: 16-02-2018
Docent: Mayra Rienties
Prijs: € 150

Als kunstenaar of amateurkunstenaar is het van groot belang dat je jezelf sterk presenteert op internet. Dit kan het beste door het maken en onderhouden van een eigen website waarop je jouw werk goed kan etaleren. In deze cursus van zes lessen maakt je in een kleine groep, met een geschoolde docent, een WordPress website. WordPress is een gratis en gebruiksvriendelijk content management systeem dat wereldwijd gebruikt wordt om mooie dynamische websites te maken en te onderhouden. Je wordt ondersteund in het opzetten van de website en leert hoe je deze geheel zelfstandig kunt vullen en onderhouden.

In de eerste les besteden wij aandacht aan het doel van jouw website en hoe dit doel jouw ontwerp beïnvloedt. We kopen de domeinnaam en maken alles technisch in orde om volgende les aan de slag te kunnen gaan met vullen.
Les 2 staat in het teken van de inrichting: we kiezen een lay-out en je leert hoe de achterkant van een website eruit ziet.
In les 3 kiezen we ‘plugins’ voor de website -kleine programmaatjes die, bijvoorbeeld, kunnen bijhouden hoeveel bezoekers er op de pagina komen- behandelen we de voor- en nadelen van het toevoegen van een blog aan jouw website en leer je hoe je blogberichten aan kunt maken, inclusief mediabestanden.
Les 4 staat in het teken van media: hoe voeg je afbeeldingen, word documenten, pdf documenten en filmpjes toe aan jouw website. In les vijf hebben we het over jouw website in relatie tot sociale media: hoe voeg je sociale media plugins toe op jouw website en hoe kan je jouw website gebruiken om jezelf te marketen op sociale media. De laatste les gaan we aan het werk! Ik ben er om te helpen. Ook bekijken we in deze les de resultaten van alle deelnemers! 

Voor deelname aan deze cursus heb je een eigen laptop nodig om elke les mee te nemen. Er zijn extra kosten voor het afnemen van een domeinnaam voor de website; afhankelijk van het bedrijf waarbij je dit afneemt liggen deze kosten rond de 20 a 30 euro per jaar. Het registreren van de domeinnaam wordt gedaan in de eerste les dus is het van belang dat je online kunt bankieren in deze les. Bij deze cursus wordt een beetje huiswerk gegeven zodat we de hele website af krijgen in de korte tijdsperiode die ervoor staat.