Social media voor (amateur)kunstenaars

Cursussen Beeldend kortecursus media
Cursus: Social media voor (amateur)kunstenaars
Lesdag: Vrijdag
Aantal lessen: 3
Locatie: Zeist, Egeling
Startdatum: 19-01-2018
Docent: Mayra Rienties
Prijs: € 50

Als kunstenaar en/of kunstdocent is het van groot belang dat je jezelf sterk presenteert op internet. In deze cursus van drie lessen leer je in een kleine groep, met een geschoolde docent, de “ins and outs” van de sociale media. Je wordt ondersteund in het opzetten van jouw accounts en leert hoe je deze geheel zelfstandig kunt gebruiken. 

In de eerste les besteden wij vooral aandacht aan het nut van sociale media als marketingtool en richten wij ons op Facebook. Je leert over de termen die bij Facebook horen, hoe je een bericht plaatst en deelt, het verschil tussen jouw pagina, een openbare pagina en een groep en we hebben het over ‘Facebook etiquette’.
Les twee staat in het teken van websites en bloggen—heb je een website nodig? Een blog? Welk platform kies je? Hoe gebruik je deze in samenwerking met Facebook en/of andere sociale media?
In les 3 werpen we een blik op andere sociale mediakanalen (Instagram, Pinterest, Twitter, Youtube) en bekijken we de (mogelijke) meerwaarde van elk. 

Voor deelname aan deze cursus heb je een eigen laptop nodig om elke les mee te nemen. We gaan namelijk meteen aan de slag wanneer iets je aanspreekt. Bovendien is het altijd handig om op jouw eigen scherm mee te kunnen klikken en zaken uit te proberen. Daar leer je het meeste van!