Korte cursus Op zoek naar je onderwerp (5 lessen) 18 januari GEANNULEERD

Cursussen Beeldend academie-beeldend tekenen-schilderen
Cursus: Korte cursus Op zoek naar je onderwerp (5 lessen) 18 januari GEANNULEERD
Lesdag: Zaterdag
Aantal lessen: 5
Locatie: Zeist, Egeling
Startdatum: 18-01-2020
Docent: Isabel Ferrand
Prijs: € 125

Op zoek naar je onderwerp
Cursus door Isabel Ferrand

In deze cursus verkennen de deelnemers nieuwe inspiratiebronnen en -methoden en reflecteren op hun eigen creatieve proces. Door middel van een reeks opdrachten ontwikkelen ze vaardigheden en strategieën om te onderzoeken wat hen beweegt als kunstenaars. Ze leren om onderzoek te doen over hun gekozen onderwerp en worden uitgedaagd om de nieuwe kennis om te zetten in de opzet van hun werk.

De inhoud
De cursus is gebaseerd op het idee van de 'biografie van het object'. Deze werkwijze zal worden toegelicht en besproken. Ik zal mijn werk kort presenteren als voorbeeld van hoe inspiratie vaak ontstaat uit de verhalen, die een voorwerp kan vertellen.
 
De vorm
In de cursus wisselen we werken, presentaties en discussie af als we het hebben over de onderzoeken van ieder van de deelnemers afzonderlijk . Bij de eerste bijeenkomst brengt iedere deelnemer 3 objecten waar die een bijzondere relatie mee heeft of hem/haar intrigeert. Iedere deelnemer kies zijn eigen thema, materiaal en discipline. Aan het einde van de eerste lesdag heeft elke deelnemer een thema én gedefinieerd welke  werkstappen zij zal volgen om het werk te maken. Presentaties en individuele en groepsgesprekken zijn belangrijke onderdelen.

De structuur
Volgens een 5-voudige werkwijze:
-(Vinden van een) Onderwerp
-Onderzoek
-Brainstormen
-Het maken van keuzes over vorm en materiaal
-Reflectie / heroverwegen

Het doel
Bewust worden van de ( verhalende/ historische) waarde van de objecten om ons heen.  Ontwikkelen van een kritisch denken over je inhoudelijke en formele keuzes tijdens het proces van het maken.

Isabel Ferrand
isabel.ferrand@gmail.com