fbpx
KunstenHuisNieuws

Hart voor Zeist: wie steek jij een hart onder de riem?

By 12 januari 2021 No Comments

Hart voor Zeist – een uniek community-art project door en voor inwoners

Hart voor Zeist is het eerste community-art project van Stadslab Zeist. Met dit unieke project wil het Stadslab verbinding en verlichting bieden in deze moeilijke Corona-tijd, door de vraag te stellen “Wie wil jij een hart onder de riem steken?”. Zeister kunstenaars hebben een lichtkunstobject in de vorm van een hart van 2,5 bij 2,5 meter gebouwd met licht dat speciaal voor het hart ontworpen is. Dit hart heeft de hoofdrol in een korte film, die is opgenomen op verschillende plekken in Zeist. Voor de film is een gedicht geschreven dat door verschillende inwoners is ingesproken. De film ging op 4 januari 2021 in première na de Nieuwjaarstalkshow van de Gemeente Zeist en is nu te zien op de website van Stadslab Zeist. Het hart zelf staat sinds 4 januari tentoongesteld in Figi. De komende weken gaat Stadslab Zeist coronaproof acties organiseren: zo zal er ook een mobiele babbelbox zijn en proberen we een Zeister raamactie op te zetten. Met dit project laat het Stadslab zien wat stadmaken is; je stad ondernemender, creatiever, socialer, mooier, bruisender en duurzamer maken door te verbinden, te inspireren en te creëren.

Wie krijgt een hart?

De lancering van de film is de start van de vijf weken durende social media campagne ‘Wie wil jij een hart onder de riem steken?’. Het Stadslab vraagt met deze campagne aan Zeist om mee te denken welke persoon of organisatie het door Corona heel erg moeilijk heeft. Dit kan een horecaondernemer zijn, die net een nieuwe zaak geopend heeft en meteen weer dicht moest. Een zorgmedewerker die al maanden op zijn tenen loopt. Een artiest die al zijn optredens af moest zeggen. Of een scholier, die mooie plannen had voor een stage in het buitenland en nu voor een ziek familielid moet zorgen.

Wie nomineer jij?

Doe mee en nomineer een persoon of organisatie, die jij een hart onder de riem wilt steken! Dat kan via stadslabzeist.nl/hart-voor-zeist. Vanaf de derde week van januari zal het Stadslab iedere week een genomineerde persoon of organisatie in het zonnetje zetten. Deze personen of organisaties ontvangen een eigen, kleinere versie van het hart. Volg de campagne via Stadslab Zeist op Instagram en ook via het KunstenHuis op Facebook of Instagram.

Partners

Het project Hart voor Zeist is tot stand gekomen mede dankzij stadmakers Emma Aalbers (grafisch ontwerper), Mel Boas (fotograaf), Emiel Bijl (lichtkunstenaar), Ina Geisler (theatermaker), Tobias Matthijsen (film- en documentairemaker), Thomas Onderwater (producer & dj), Rick Oosterink (grafisch ontwerper) en Christiaan Vissers (dichter).

Het project is mogelijk gemaakt door Centrum Zeist, Cultuur in Zeist, Gemeente Zeist, Hotel Theater Figi en het KunstenHuis.