KunstenHuis

Corona en KunstenHuis

veilige lessen en evenementen

KunstenHuis en corona – hoe gaan we er mee om?

 

Update 9 maart ’21: door verlenging lockdown nog geen lessen en voorstellingen in de gebouwen van het KunstenHuis t/m 30 maart 

De lessen van het KunstenHuis gaan door de verlenging van de lockdown ook t/m 30 maart online en digitaal door. Dansleerlingen t/m 26 jaar dansen vanaf deze week wel weer buiten, dansleerlingen van 27 jaar en ouder volgen de lessen via Zoom. Hierover zijn zij inmiddels persoonlijk geïnformeerd via mail.

Update 24 februari ’21: verlenging lockdown voor lessen KunstenHuis tot 15 maart

De gisteravond aangekondigde versoepelingen zijn helaas niet van toepassing op de kunstencentra. Daarom kunnen we in ieder geval tot 15 maart onze lessen nog niet in de gebouwen in De Bilt, Zeist en Driebergen geven en gaan we door met het geven van de online en digitale lessen. Inmiddels zijn bijna alle cursussen online of digitaal óf worden doorgeschoven naar een later moment in het seizoen. We wachten dus af tot de volgende kabinetsbesluiten op 8 maart en hopen elkaar medio maart op de vloer en in de studio’s te mogen ontvangen!

Lees onze nieuwsbrief over de huidige verlenging

Wil je meer weten over de lessen online volgen? Neem contact met ons op! info@kunstenhuis.nl en 030-6958393.

3 februari – Verlenging lockdown t/m 2 maart.

Digitale lessen worden voortgezet en uitgebreid. Ondanks de lichte versoepelingen van de coronamaatregelen voor winkels en het basisonderwijs heeft het kabinet aangekondigd om de lockdown-maatregelen te verlengen. Dit betekent dat wij voorlopig geen lessen en cursussen in onze locaties in De Bilt, Zeist en Driebergen kunnen verzorgen tot en met 2 maart.

Deels door middel van online les-vormen en deels door bepaalde lessen en activiteiten te verplaatsen naar het eind van het seizoen kunnen we alsnog het overgrote deel van de lessen en cursussen verzorgen. De afdelingshoofden en docenten van het KunstenHuis zijn creatieve oplossingen aan het uitwerken, zoals een gevarieerd online dansaanbod en nog meer online of verdiepende digitale lessen voor theater, muziek en beeldende kunst. Huidige cursisten ontvangen van de afdelingen meer informatie hierover.

Update 12 januari – Verlenging lockdown: locaties KunstenHuis t/m 9 februari gesloten.

Helaas hebben de effecten van de huidige lockdown nog niet het gewenste effect gehad en was een verlenging van de lockdown haast onvermijdelijk. Gisterenavond tijdens de persconferentie is dit door de premier bevestigd en wij moeten jullie dus informeren dat we voorlopig geen lessen en cursussen in onze gebouwen kunnen verzorgen tot en met 9 februari. We zijn dan ook genoodzaakt om onze lessen en cursussen zoveel mogelijk online te blijven voortzetten en waar dat niet lukt de gemiste lessen te verplaatsen naar een ander tijdstip en later dit seizoen. Het is geen ideale situatie, maar ons docententeam zal er alles aan doen om dit cursusjaar zo volledig en succesvol mogelijk af te maken.

Het KunstenHuis in De Bilt, Zeist en Driebergen garandeert een maximale inspanning om je zoveel mogelijk lessen aan te bieden, binnen de mogelijkheden en met al onze middelen. In welke vorm dan ook, we willen jullie het plezier en de creatieve ontwikkeling niet laten ontnemen door dit virus en zetten alles op alles om de lessen, cursussen en presentaties ook dit cursusjaar “gewoon” te realiseren.

Hoe gaan we dit doen?

1. Zoveel mogelijk lessen online

We realiseren ons hoe fijn het is om in lockdown bezig te zijn met je favoriete kunstvorm. Waar mogelijk gaan we dus online door met lesgeven. Bovendien gaan we kijken of we ook voor de lessen en cursussen die nog niet eerder online zijn geweest een online vervanging kunnen organiseren. Mocht dat toch niet mogelijk blijken te zijn, dan gaan we verplaatsen

(zie punt 2 hieronder). In dat geval gaan we er bovendien voor zorgen dat je tussentijds via online kanalen (gratis) lessen en workshops kunt volgen.

2. Verplaatsing lessen die niet online gegeven kunnen worden

Daar waar online lessen echt niet realiseerbaar zijn, hebben we een aantal maatregelen genomen. Ten eerste verlengen we het cursusseizoen tot aan de zomervakantie (17 juli 2021), waardoor extra weken ter beschikking komen om lessen in te halen. Ten tweede bekijken we waar we de voorjaarsvakantie en de meivakantie kunnen inzetten als extra lesweken. Ten derde is een aanvullend programma zoals een werkweek in de zomervakantie of het verlengen van de duur van de lessen een optie. Zodra meer duidelijk is, zal een nieuwe lesplanning vanuit de afdelingen worden gecommuniceerd.

Gelukkig is het einde van de aanpassingen in zicht. Het vaccin is er, het leven zal beginnen terug te keren naar ‘normaal’. Wij verwachten, op basis van de informatie van de regering, een herstel in het voorjaar met een terugkeer naar live lessen op onze locaties. Wij gaan er in ieder geval ons uiterste best voor doen om er toch een mooi, creatief cursusseizoen, met presentaties en voorstellingen van te maken, desnoods in aangepaste vorm.

Update 15 december – Nieuwe lockdown: locaties KunstenHuis vanaf vandaag t/m 19 januari gesloten

Door de vergaande lockdown die het kabinet gisteren aankondigde zullen vanaf vandaag dinsdag 15 tot en met dinsdag 19 januari 2021 géén lessen, repetities en presentaties kunnen plaatsvinden op onze locaties. De lessen zullen weer zoveel mogelijk online plaatsvinden. Hiervoor grijpen we terug op het scenario van dit voorjaar, waar gedurende de eerste lockdown een groot deel van onze lessen gewoon door kon gaan. De lessen die niet online kunnen worden gegeven, worden uitgesteld en doorgeschoven naar een later tijdstip. Cursisten en vaste bezoekers van het KunstenHuis krijgen persoonlijk nader bericht.

Update 18 november – Ook lessen volwassenen vanaf donderdag 19 november weer van start

Vanaf donderdag 19 november kunnen ook de lessen voor volwassenen (18+) weer starten op al onze locaties! Tijdens de persconferentie van 17 november is bevestigd dat de maatregelen die twee weken geleden zijn ingezet vanaf a.s. donderdag komen te vervallen. Het betekent dat we vanaf 19 november weer terugkeren naar de situatie van twee weken geleden. Alle lessen voor alle leeftijden* zijn daarmee weer actief.
*Uitzondering: zingen in groepsverband is helaas nog niet toegestaan voor leerlingen vanaf 18 jaar. Dit is een wijziging op de eerdere regels die van kracht waren. Leerlingen en cursisten van groepen die hierdoor getroffen worden, krijgen persoonlijk bericht van de muziekschool.  Alle overige individuele zanglessen, duolessen zang en zangkoren t/m 17 jaar gaan wél door.

Update 10 november – Lessen t/m 17 jaar worden eerder opgestart!

Goed nieuws voor alle cursisten t/m 17 jaar van het KunstenHuis! In tegenstelling tot een eerder aangekondigde totale sluiting van het KunstenHuis, hebben we gisteren de definitieve bevestiging van de gemeentes en veiligheidsregio’s gekregen dat de lessen voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar vanaf donderdag 12 november weer mogen starten in onze gebouwen. Dat is dus een week eerder dan aangekondigd.  Dit betekent dat bij het KunstenHuis alle lessen voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar van de afdelingen muziek, theater, dans* en beeldend vanaf donderdag 12 november weer beginnen, op al onze locaties.
Lessen voor volwassenen vanaf 18 jaar mogen helaas nog niet gegeven worden. *Let op: dansgroepen waar jongeren en volwassenen samen dansen vervallen dus nog t/m 18 november. Check het rooster met de (niet-)actieve lessen in dit speciale rooster voor de periode 12 t/m 18 november!

Update 4 november – Komende twee weken dicht
Op 3 november heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Publieksgebouwen, waaronder de locaties van het KunstenHuis, gaan vanaf vanavond 4 november om 22:00 uur dicht voor de duur van twee weken.
Wat betekenen de extra maatregelen concreet voor de activiteiten van het KunstenHuis?

  • In onze locaties in De Bilt en Zeist worden vanaf donderdag 5 november t/m 18 november geen lessen of cursussen gegeven.
  • Individuele muzieklessen worden zoveel mogelijk online doorgezet vanaf donderdag 5 november t/m woensdag 18 november; groepscursussen dans, beeldende kunst, theater en muziek worden voor twee weken stil gelegd.
  • Lessen die de komende twee weken komen te vervallen worden later in het jaar op vaste momenten ingehaald. Hierover worden cursisten en leerlingen door de afdelingen apart geïnformeerd.
  • Alle activiteiten in Theater het Lichtruim in De Bilt en Poppodium De Peppel in Zeist worden van 5 november t/m 18 november stopgezet en indien mogelijk verplaatst. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Ook kan gekozen voor een voucher, donatie of restitutie. Tickethouders ontvangen hierover een bericht per mail.

Update 14 oktober – alle lessen gaan gewoon door!
Ook dit keer hebben de extra aangekondigde maatregelen van het kabinet (persconferentie 13 oktober) geen gevolgen voor onze lessen en cursussen. Alle lessen gaan gewoon door. Wel zijn we extra alert op het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar, het dragen van een mondkapje in de hal en gangen (vanaf 13 jaar) en op het volgen van alle andere richtlijnen zoals we die inmiddels kennen. Lees hier onze gedragsregels nog eens door. Laten we ons er allemaal aan houden, zodat iedereen veilig en met plezier kan blijven musiceren, dansen, toneel spelen en kunst creëren!
We blijven de berichtgeving nauwlettend in de gaten houden en hebben contact met de gemeenten, veiligheidsregio en brancheorganisatie. Cursisten worden via email op de hoogte gehouden van wijzigingen in de richtlijnen, gedragsregels en protocollen.

Update 29 september -Tijdens de persconferentie van 28 september jl. kondigde de regering verscherpte maatregelen aan om de opleving van het coronavirus te onderdrukken. Deze hebben momenteel geen gevolgen voor de lessen van het KunstenHuis. Alle lessen gaan door op de leslocaties. Wel zullen wij zorgen voor het strikt navolgen van de richtlijnen van het RIVM en de gedragsregels zoals die zijn opgesteld in onze protocollen (zie hieronder). Wij vragen al onze cursisten, leerlingen, ouders en verzorgers met klem om deze te allen tijde te kennen en te volgen. Zoals ook onze eigen docenten en medewerkers dat zullen doen en iedereen zullen aanspreken op naleving daarvan. Samen zorgen we voor veilige en leuke lessen voor iedereen! #samencoronaproof

Update 15 september 2020 – Het nieuwe seizoen is gestart! Alle lessen vinden weer plaats op de leslocaties, al is dat natuurlijk wel met de nodige aanpassingen met betrekking tot het coronavirus. Hieronder lees je er alles over. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

De veiligheid en gezondheid van onze cursisten, docenten en medewerkers staat bij ons voorop. Vanaf het begin van de coronacrisis heeft het KunstenHuis de richtlijnen van het RIVM en het kabinet gevolgd. Ook voor het nieuwe seizoen blijven we alle noodzakelijke maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de lessen worden gegeven op een veilige manier, waarbij ieders gezondheid wordt gewaarborgd. De looproutes op de locaties zijn aangepast en er zijn gedragsregels opgesteld, waar we ons aan zullen blijven houden de komende tijd.

Lees onderstaande protocollen aandachtig door als je cursist/leerling bent bij het KunstenHuis.

We volgen met deze protocollen de richtlijnen van het RIVM en de branchevereniging Cultuurconnectie en staan in nauw contact met de gemeenten en de veiligheidsregio Utrecht.
Zie ook:

Protocollen leslocaties

Nieuws uit het KunstenHuis

Dansschool
9 april 2021

Samen de dag van je af dansen

Als dansen je passie is, dan vraagt het een extra dosis creativiteit om dit tijdens de huidige coronamaatregelingen gedisciplineerd te blijven doen. Dat de effecten…
Dansschool
30 maart 2021

Alle danslessen gaan naar buiten!

Leuk nieuws vanuit onze dansschool. Vanaf a.s. woensdag 31 maart dansen we met alle leerlingen en alle danslessen starten! Op de site van de Rijksoverheid…
AankondigingenCultuur & SamenlevingKunstenHuis
26 maart 2021

ArtExpress biedt perspectief voor zowel jongere als maatje!

Maatjesproject ArtExpress biedt uitkomst voor zowel jongeren van 13 tot 19 jaar als HBO-studenten, die wegens de coronamaatregelingen vastlopen. Samen zijn, even je gedachten verzetten,…
dwarslopersfestival AankondigingenKunstenHuisMuziekschoolNieuws
23 maart 2021

Digitaal Dwarslopersfestival op 17 april 2021

Op zaterdag 17 april 2021 om 14.00 uur vindt het Dwarslopersfestival De Eenzame Stad plaats. Er is muziek van Spinvis en van het poptalentprogramma Frontstage…

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de KunstenHuis nieuwsbrief!

Volg Kunstenhuis op social media