fbpx

Helaas hebben de effecten van de huidige lockdown nog niet het gewenste effect gehad en was een verlenging van de lockdown haast onvermijdelijk. Gisterenavond tijdens de persconferentie is dit door de premier bevestigd en wij moeten jullie dus informeren dat we voorlopig geen lessen en cursussen in onze gebouwen kunnen verzorgen tot en met 9 februari. We zijn dan ook genoodzaakt om onze lessen en cursussen zoveel mogelijk online te blijven voortzetten en waar dat niet lukt de gemiste lessen te verplaatsen naar een ander tijdstip en later dit seizoen. Het is geen ideale situatie, maar ons docententeam zal er alles aan doen om dit cursusjaar zo volledig en succesvol mogelijk af te maken.

Het KunstenHuis in De Bilt, Zeist en Driebergen garandeert een maximale inspanning om je zoveel mogelijk lessen aan te bieden, binnen de mogelijkheden en met al onze middelen. In welke vorm dan ook, we willen jullie het plezier en de creatieve ontwikkeling niet laten ontnemen door dit virus en zetten alles op alles om de lessen, cursussen en presentaties ook dit cursusjaar “gewoon” te realiseren.

Hoe gaan we dit doen?

1. Zoveel mogelijk lessen online

We realiseren ons hoe fijn het is om in lockdown bezig te zijn met je favoriete kunstvorm. Waar mogelijk gaan we dus online door met lesgeven. Bovendien gaan we kijken of we ook voor de lessen en cursussen die nog niet eerder online zijn geweest een online vervanging kunnen organiseren. Mocht dat toch niet mogelijk blijken te zijn, dan gaan we verplaatsen

(zie punt 2 hieronder). In dat geval gaan we er bovendien voor zorgen dat je tussentijds via online kanalen (gratis) lessen en workshops kunt volgen.

2. Verplaatsing lessen die niet online gegeven kunnen worden

Daar waar online lessen echt niet realiseerbaar zijn, hebben we een aantal maatregelen genomen. Ten eerste verlengen we het cursusseizoen tot aan de zomervakantie (17 juli 2021), waardoor extra weken ter beschikking komen om lessen in te halen. Ten tweede bekijken we waar we de voorjaarsvakantie en de meivakantie kunnen inzetten als extra lesweken. Ten derde is een aanvullend programma zoals een werkweek in de zomervakantie of het verlengen van de duur van de lessen een optie. Zodra meer duidelijk is, zal een nieuwe lesplanning vanuit de afdelingen worden gecommuniceerd.

Gelukkig is het einde van de aanpassingen in zicht. Het vaccin is er, het leven zal beginnen terug te keren naar ‘normaal’. Wij verwachten, op basis van de informatie van de regering, een herstel in het voorjaar met een terugkeer naar live lessen op onze locaties. Wij gaan er in ieder geval ons uiterste best voor doen om er toch een mooi, creatief cursusseizoen, met presentaties en voorstellingen van te maken, desnoods in aangepaste vorm. Doen jullie met ons mee?