KunstenHuis Idea | De Bilt & Zeist

Kunst- en cultuureducatie op scholen

KunstenHuis Idea heeft veel ervaring met het organiseren van lessenreeksen, workshops en projecten op het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs in de regio.

We geloven dat kunst- en cultuureducatie een onmisbare rol speelt in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het biedt plezier, zelfvertrouwen en ruimte om te experimenteren.  We stimuleren de fantasie en zetten verbeelding om in creativiteit. Kunsteducatie stimuleert het leren luisteren, kritisch denken, samenwerken en communiceren.

Het doel van onze projecten in het onderwijs is om deze 21ste eeuwse vaardigheden aan te spreken middels beeld, klank, beweging, spel en taal te ontwikkelen.

We bieden kaders aan, door bepaalde materialen, thema’s, woorden, beelden of opdrachten te gebruiken, maar dagen leerlingen uit om binnen die kaders hun eigen creativiteit aan te spreken, goed te observeren en tot unieke ervaringen te komen.

Cultuureducatie

in

De Bilt

In De Bilt maken we verdiepende lessen aansluitend op het programma van Kunst Centraal. Daarnaast bieden we KunstLessen; lessenreeksen op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst. We werken hiervoor intensief samen met Kunst Centraal, IDEA en de werkgroep KidS.

Cultuureducatie

in

Zeist

Het Netwerk Cultuureducatie Zeist (NCEZ) is een samenwerkingsverband met KunstenHuis Idea.

Het NCEZ is verantwoordelijk voor de organisatie en ontwikkeling van het aanbodgerichte KunstLokaal programma voor de basisscholen in de gemeente Zeist.

Nieuws uit het KunstenHuis

Kom kennismaken en proeven bij KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist

Open lesmomenten Muziek – woensdag 24 en zaterdag 27 augustus

| Aankondigingen, KunstenHuis, Muziekschool, Nieuws, Uncategorized | No Comments
Kom op woensdag 24 en zaterdag 27 augustus naar de muziekschool voor een open les en meer informatie over de verschillende instrumenten en mogelijkheden. Op…

Project Maak het met Mediakunst

| KunstenHuis, Nieuws, Scholen | No Comments
KunstenHuis Idea heeft in Soest en Zeist meegedaan met het project Maak het met Mediakunst van Kunst Centraal. In dit project draaide het om de…

Bilthovense rotaries helpen vrouwen zwemclub met een financiële zwemband

| Cultuur & Samenleving, KunstenHuis | No Comments
Zwembad Brandenburg kent sinds februari 2022 een vrouwenzwemclub. Zestien vrouwen uit Suriname, Marokko, Syrië, Armenië en Oeganda, die in hun land van herkomst nooit zwemles…

Kunstbuffet tijdens Samen Actief De Bilt in de zomervakantie

| Cultuur & Samenleving, Dansschool, KunstenHuis, Theaterschool | No Comments
In de zomervakantie zijn er tal van leuke gratis activiteiten voor kinderen en jongeren in Gemeente De Bilt. Voor jonge kinderen van 0-6 jaar en…