KunstenHuis | De Bilt-Zeist

Kunst- en cultuureducatie op scholen

Het KunstenHuis De Bilt-Zeist heeft veel ervaring met het organiseren van lessenreeksen, workshops en projecten op het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs in de regio.

We geloven dat kunst- en cultuureducatie een onmisbare rol speelt in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het biedt plezier, zelfvertrouwen en ruimte om te experimenteren.  We stimuleren de fantasie en zetten verbeelding om in creativiteit. Kunsteducatie stimuleert het leren luisteren, kritisch denken, samenwerken en communiceren.

Het doel van onze projecten in het onderwijs is om deze 21ste eeuwse vaardigheden aan te spreken middels beeld, klank, beweging, spel en taal te ontwikkelen.

We bieden kaders aan, door bepaalde materialen, thema’s, woorden, beelden of opdrachten te gebruiken, maar dagen leerlingen uit om binnen die kaders hun eigen creativiteit aan te spreken, goed te observeren en tot unieke ervaringen te komen.

Cultuureducatie

in

De Bilt

In De Bilt maken we verdiepende lessen aansluitend op het programma van Kunst Centraal. Daarnaast bieden we KunstLessen; lessenreeksen op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst. We werken hiervoor intensief samen met Kunst Centraal, IDEA en de werkgroep KidS.

Cultuureducatie

in

Zeist

Het Netwerk Cultuureducatie Zeist (NCEZ) is een samenwerkingsverband tussen KunstenHuis De Bilt-Zeist en Idea.

Het NCEZ is verantwoordelijk voor de organisatie en ontwikkeling van het aanbodgerichte KunstLokaal programma voor de basisscholen in de gemeente Zeist.

Nieuws uit het KunstenHuis

KunstenHuis band day let's get started op 19 juni 2021

Popschool KunstenHuis Let’s Get Started band day 19 juni 2021

| KunstenHuis, Muziekschool, Nieuws | No Comments
Popschool KunstenHuis i.s.m. Delta Music, Den Dolder Heb je langer dan een jaar les? Dan ben je welkom om op 19 juni mee te spelen…
Binnenkort kun je je inschrijven voor de cursussen en lessen seizoen 2021-2022

Start inschrijvingen seizoen 2021-2022 op 21 juni as!

| KunstenHuis, Nieuws | No Comments
Welkom bij het KunstenHuis! Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, een leuke activiteit waarin je je passie kwijt kunt of een plek waar…

Effecten Pilotprogramma Veranderopgave Inburgering (VOI) bekend

| Cultuur & Samenleving, KunstenHuis | No Comments
De nieuwe wet inburgering komt er aan en gaat in op 1 januari 2022. Daarom onderzoeken gemeenten van het Pilotprogramma Veranderopgave Inburgering sinds 2019 met…
Meer Muziek in de Klas_11Mei_SetVexy

H.M. Koningin Máxima ontvangt wens voor meer muziek in de klas

| Cultuur & Samenleving, KunstenHuis, Muziekschool, Scholen, Uncategorized | No Comments
Dinsdag 11 mei maakte erevoorzitter van Stichting Méér muziek in de Klas, H.M. Koningin Máxima, een tour door Nederland naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’…