KunstenHuis | De Bilt-Zeist

Voortgezet Onderwijs
Beeldend

Het KunstenHuis werkt met kunstenaars en kunstdocenten in 2d en 3d technieken, zoals: olieverf, beeldhouwen met speksteen, installatiekunst, model- en portretschilderen of tekenen, tingieten en graffiti. Ook verzorgen we workshop in (smartphone) fotografie, animatie en digitale kunstvormen zoals lichttekenen. Een aantal technieken kunnen we aanbieden in onze eigen ateliers: zeefdrukken, monoprinten, linoleum hoogdruk, pottenbakken, boetseren.

Nieuw bij het KunstenHuis!
Lessen serie Film voor het VO

We leven in een wereld die bol staat van bewegende beelden. Met de lessenserie Film zoomen we in op het ambacht van film maken en beeldcommunicatie.

In 6 blokuren maken de leerlingen onder leiding van ervaren filmregisseur en docent Mathijs Geijskes een film. Van script en storyboard tot eindmontage én vertoning op het witte doek.

Inzichten
Leerlingen krijgen inzicht in film- en verteltechnieken: hoe schrijf je een script en maak je een storyboard? Wat zijn camerastandpunten en kadrering? Hoe monteer je beeld en geluid?

Samenwerken en reflectie
Samenwerken is een belangrijk aandachtspunt. De leerlingen werken in een groep en verdelen de taken: schrijven, camera, geluid, acteren en monteren. Tijdens alle stappen reflecteren de leerlingen op hun eigen werk en dat van de anderen. De lessenserie wordt afgesloten met een filmvertoning in een theaterzaal van het KunstenHuis of op school.

Verhaal
De leerlingen verzinnen bij deze lessenserie zelf een verhaal, maar de lessen kunnen ook vakoverstijgend aansluiten bij een thema, bijvoorbeeld historisch of maatschappelijk.

Kosten lessenserie: 6 x 100 min. + filmvertoning  –  € 1400
Groepsgrootte:  max. 30 leerlingen
Niveau: alle niveaus en leeftijden

Meer weten?

Wilt u een bijzondere lessenreeks of een losse workshops, neem dan contact op met Sibylla Breimer, sbreimer@kunstenhuis.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de KunstenHuis nieuwsbrief!