KunstenHuis Idea | Theaterschool

Docententeam Theater

Ons Theaterteam

Irene Jongbloets

Hoofd Theater & Artistiek leider Theaterschool Masquerade

“Alleen verbeeldingskracht is in staat om boven alles uit te stijgen. Theater leent zich daar bij uitstek voor.”

Timon Blok

Coördinator a.i. & Docent Theater

Rick Schellinkhout

Docent theater

“In het theater is alles mogelijk: laat je fantasie de vrije loop en doe alles wat je kunt bedenken.”

Rick Snelderwaard

Docent theater

Linda van den Broek

Docente theater

Maamke Hoogendoorn

Docente Cabaret

Maamke behaalde in 2018 haar Bachelor of Cabaret aan de Koningstheateracademie en speelde in verschillende theaters met haar cabaretvoorstelling ‘Er zit altijd meer in dan je denkt.’ Daarnaast studeerde ze Meisner Acting aan de Terry Knickerbockerstudio in New York. Ze is werkzaam als actrice en theatermaker en geeft theater- en cabaretles op verschillende scholen, in cultuurcentra en op BSO’s. ‘’Het geeft me ontzettend veel energie om met kinderen en jongeren te werken: hun speelsheid en openheid is telkens weer verrassend en het is mooi om te zien hoe iedereen zo kan opbloeien na een paar theaterlessen! Daarnaast is cabaret zo’n krachtige en brede theatrale vorm. Je kan er alle kanten mee op. Het is heel bijzonder om samen te zoeken naar iemands verhaal en vervolgens de humor aan te boren. Al die emoties opzoeken, jezelf opengooien en lachen maar!’’

Anne de Blok

Docente zang

Nick van Keulen

Docent theater

Fleur Mennega

Docente theater

Roefke

Docente theater

Ik ben Roefke, de nieuwe zangdocent van een aantal musical klassen! Momenteel studeer ik zelf nog voor allround musicalperformer bij de DAPA in Den Haag. Ik heb zin om mijn passie en skills met andere te gaan delen. Niet alleen on, maar ook off stage.

Linde

Docente Theater

Ik ben Linde. Dit jaar studeer ik af aan de HKU als docent Theater. Ik bewonder de onbevangenheid en de verbeelding van jonge kinderen, de zoektocht naar identiteit en bijbehorende eigenwijsheid van pubers en het enthousiasme en speelplezier van volwassenen. Ik sta voor ontdekken en groei.

Imre van den Bosch

Docent theater

``Zingen bestaat voor het grootste gedeelte uit durven, de rest komt vanzelf``

Leonie

Docente Theater

Ik ben Leonie en na mijn opleiding Docent Theater aan de HKU meteen aan de slag gegaan bij het KunstenHuis Idea. Door middel van theater wil ik de kinderen leren om zichzelf te presenteren, leren hoe je in de huid kruipt van iemand anders en hoe je samen met anderen een verhaal kunt vertellen. Daarnaast heb ik als doel dat alle cursisten plezier kunnen maken in het vak theater!

Kaily van Starrenburg

Docente theater

Marit

Docente Musicalklassen

Ik ben Marit en ik geef spelles aan de musicalklassen in de Bilt. In 2018 ben ik afgestudeerd van de HKU als theatermaker en sindsdien geef ik les, regisseer ik musicals en speel ik ook af en toe zelf! Ik ben een echte musicalnerd, noem een woord en ik zing er een musicalliedje over!

Valerie Luijten

Docente dans

Gladys Cornelissen

Docente dans

Ferra Heskin

Docente zang

Jopie Leenhouts

Docent Circus

Jopie Leenhouts, docent circus
Jopie begon als tiener met acrobatiek. Ze vond het geweldig en het smaakte naar meer! Ze ging naar de Circusschool van Joe Andy, volgde een opleiding tot docent drama en werkte als docent bij Circus Elleboog. In Utrecht richtte zij Circus Jopie op. Sinds 2008 geeft zij circuslessen bij Idea. Jopie: ‘Circus is veel meer dan het oefenen van leuke dingen als acrobatiek, trapeze en jongleren. Het helpt kinderen zeker ook in hun persoonlijke ontwikkeling. In de circuslessen leer je om jezelf te presenteren voor een groep, creativiteit te ontwikkelen, samen te werken en verantwoordelijkheid te dragen voor elkaar. En naast het oefenen misschien nog wel het allerbelangrijkst: in de lessen wordt vaak gelachen, we maken veel plezier met elkaar.’

Iris Bijl

Docente Improvisatie

Eva Hendriksen

Docente Kleutermusical

Merit Visser

Docente Singer-Songwriter

Merit Visser is songwriter, performer en coach. Ze studeerde af aan de Rockacademie in de richting Songwriting met piano als compositie-instrument en nam twee albums op met haar band Ilen Mer. In 2017 nam ze verspreid over een jaar muziek op in Berlijn voor haar solo-project LIJO, waarmee ze op het moment actief is. Verder Daarnaast is ze in de zomer van 2019 afgestudeerd aan de HKU als Master of Music, en startte ze in 2020 haar neo-klassieke pianoproject AMIMEA, waarmee ze in 2023 haar tweede album uit zal brengen. In haar eigen studio Goudvis werkt ze naast aan haar eigen muziek ook met andere artiesten; naast co-writing doet ze sessies om songwriting en lyrics van artiesten naar een hoger niveau te tillen.
Kortom, Merit is een creatieve duizendpoot met een grote liefde voor songwriting en een bruisend enthousiasme om haar inzichten en ervaringen aan anderen over te brengen.