KunstenHuis Idea | Theaterschool Masquerade

Praktische informatie

Hier vind je praktische informatie over vakanties, het kostuumfonds, cursusinformatie en algemene voorwaarden van de theaterschool. Heb je nog een vraag of opmerking? Stuur een e-mail aan theater@kunstenhuisidea.nl of bel 030-6958393.

Praktische informatie Theater

Ouderbrieven, nieuwsbrieven en informatie over vakanties, inschrijvingen, kledingvoorschriften en onze algemene voorwaarden staan hier.

Afmelden voor een les

Kan jij of  je kind een keer niet naar de les komen?
Ga naar www.kunstenhuis.nl/afmelden om een bericht naar de betreffende docent te sturen.

Kledingvoorschriften

Hier vindt u de kledingvoorschriften voor alle cursussen.

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden voor seizoen 2020-2021.

Kostuumfonds

Voor de groepen die meespelen in een theaterproductie is het cursusgeld inclusief een bijdrage van 5 euro voor het kostuumfonds.

Cursusinformatie seizoen 2022-2023

Cursusinformatie: Het complete cursusaanbod Theater voor het nieuwe seizoen 2022-2023.

Inschrijven: Inschrijven kan via Mijn Kunstenhuis op kunstenhuis.nl

Korting: Voor het volgen van een 2e theatercursus door 1 cursist geldt een korting van 30% op de tweede en/of derde cursus. Uitgezonderd de korte cursussen.

Gezinnen met een minimum inkomen kunnen cursussen volgen tegen een gereduceerd tarief via het Jeugdfonds Sport en Cultuur (gemeente Zeist, De Bilt en Utrechtse Heuvelrug) of via Leergeld (gemeente De Bilt).

De U-pas: (indien gekregen van de gemeente De Bilt) geeft recht op €100,- korting voor volwassenen en tussen €225,- tot €325,- voor kinderen t/m 17 jaar, afhankelijk van de leeftijd en woonplaats van uw kind. Let op: je dient hiervoor een kopie van de meest recente pas mee te sturen met jouw inschrijving. Indien de kopie niet toegevoegd is bij inschrijving, kan de korting niet verleend worden en zullen wij je het gehele lesgeld in rekening brengen. Er worden geen kortingen verleend op aanvullende kosten als materiaal of modelgeld.

Voor overige kortingsregels, zie de algemene voorwaarden.

Start: De cursussen starten in de week van 6 september 2021, tenzij anders vermeld staat. Sommige korte cursussen starten nogmaals in januari.

Proefles: Zolang er plek is op een cursus kunt u altijd gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Aanmelden hiervoor kan telefonisch via 030-6958393 of via mail cursussen@kunstenhuis.nl ovv cursusnummer, naam en telefoonnummer.  Mocht u ervoor kiezen de hele cursus te volgen, dan brengen wij het aantal gevolgde lessen (inclusief de proefles) in rekening.

Later instromen: Zolang er nog plek is bij een cursus, kunt u het gehele jaar instromen. Na de kerstvakantie kan er mogelijk een instroomstop zijn bij cursussen die toewerken naar een eindproductie.

Presentaties: De presentaties zijn gratis. De entreeprijzen van voorstellingen in een theater zijn niet inbegrepen bij het lesgeld.

Afmelden: Kunt u of uw kind een keertje niet naar de les komen? Ga naar www.kunstenhuis.nl/afmelden en stuur een bericht naar de betreffende docent.

Annuleren: Annuleren kan uitsluitend schriftelijk via e-mail. Of hier kosten aan verbonden zijn, hangt af van de datum van annulering. Zie voor verder uitleg onze algemene voorwaarden.

Aantal lessen: De cursussen bestaan uit 32 lessen, tenzij anders vermeld.

Ziekte van docent: Wanneer een docent ziek is, laten we dit altijd zo tijdig mogelijk weten via e-mail of sms. Indien mogelijk zullen wij voor vervanging zorgen, als dat niet lukt, wordt deze les op een later moment ingehaald.

Betalingen: Vragen over een factuur ontvangen wij het liefst via e-mail: info@kunstenhuis.nl

Vakanties KunstenHuis 2021-2022

Vakanties KunstenHuis 2021 – 2022

Alle cursussen van Theaterschool Masquerade hebben:
één week herfstvakantie, drie weken kerstvakantie, twee weken voorjaarsvakantie en één week meivakantie. (alleen de voorjaarsvakantie is afwijkend van de andere KunstenHuis afdelingen, die hebben één week voorjaarsvakantie)

LET OP: niet alle cursussen hebben exact hetzelfde rooster, dit i.v.m. bijvoorbeeld vervallende lessen op feestdagen/vakantiedagen die op andere momenten worden ingehaald om zo wel aan het voorgeschreven aantal lessen te voldoen.

Op nationale feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Koningsdag vinden er over het algemeen geen lessen plaats.

Eerste lesweek Theater: vanaf 6 september 2021

Herfstvakantie: 18 t/m 24 oktober 2021
Kerstvakantie: 20 december 2021 t/m 9 januari 2022
Voorjaarsvakantie: 20 februari t/m 6 maart 2022 (Let op: 2 weken!)
1e en 2e Paasdag: 17 en 18 april 2022
Meivakantie: 2 mei t/m 8 mei 2022
Hemelvaart: 26 mei 2022 (Let op: de voorstelling van de basisklassen Zeist in Figi valt dit jaar in het Hemelvaartsweekend op 28 en 29 mei 2022)
Pinksteren: 5 en 6 juni 2022

Zomervakantie 2021: 17 juli t/m 29 augustus 2021
Zomervakantie 2022: 9 juli t/m 21 augustus 2022